Formulär för rekommendation av länkar

Fjällräven

Fjällräven är en underart av vår egna rödräv, den bebor den arktiska cirkeln och öar, den är har en brunaktig och grå sommarpäls och en vit vinterpäls. Den lever på gnagare, knytt och bär. Har större rovdjur nedtagit ett byte så äter den gärna efterlämnade kadaver. Detta har lett till att den har blivit jagad för att skydda främst rennäringen, Förr jagdes den också mycket för sin fina päls skull men numera är den fridlyst och är på stark återhämtning.